Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Aminokiseline jednokomponentne

Aminokiseline jednokomponentne

Aminokiseline jednokomponentne su kategorija proizvoda u kojoj ćete naći sve važne aminokiseline samostalno, dakle ne u kombinaciji s drugima. One uključuju: leucin, arginin, glutamin, lizin, taurin, citrulin malat i mnoge druge. Bjelančevine i u njima sadržane aminokiseline su važne za sve, no posebno za one koji žele zdravo nakupljanje kvalitetne mišićne mase. Nije moguće uvijek unijeti optimalnu količinu aminokiselina kroz prehranu, zato ih je dobro unositi i u obliku dodataka. Većina njih prolazi kroz proces hidrolizacije, zahvaljujući čemu ne opterećuju probavu.

Čitati više

Leucin je esencijalna aminokiselina i najvažnija aminokiselina od BCAA. Najviše je uključen u rast mišićne mase, podržava sintezu proteina, ubrzava regeneraciju nakon fizičke aktivnosti te sprečava gubitak mišićnog tkiva i u slučaju redukcijskih dijeta.

 

Arginin povećava proizvodnju hormona rasta, povećava razinu NO (dušikovog oksida), podržava rast mišićne mase, poboljšava zacjeljivanje rana i podržava metabolizam bjelančevina.

 

Glutamin je odlično sredstvo za rast, zaštitu i regeneraciju mišićne mase. To je aminokiselina koja poboljšava imunitet, regulira ravnotežu bjelančevina, sprečava gubitak mišićne mase, povećava lučenje hormona rasta, ubrzava regeneraciju stanica i ima anabolički učinak. Čini čak 60% aminokiselina u mišićima.

 

Lizin je aminokiselina koja igra važnu ulogu u stvaranju mišića, zacjeljivanju i revitalizaciji tijela kod umora i pretreniranosti.  Ima sposobnost djelovanja protiv prehlade, herpesa, herpes simplex virusa i ubrzava oporavak nakon sportskih ozljeda i operacija. Također održava pozitivnu ravnotežu dušika, čime doprinosi stvaranju anaboličkog okruženja u tijelu.

 

Citrulin Malat je kombinacija aminokiselina L-citrulin i malat (jabučne kiseline) koja nudi način povećanja performansi, odgađanja umora, ubrzanje regeneracije. Citrulin će brzo prokrviti mišić, povećati razinu snage i ukloniti iz tijela toksine kao što su mliječna kiselina ili amonijak, malat povećava razinu ATP.

 

Beta Alanin je neesencijalna aminokiselina koja podržava povećanje snage mišića, poboljšanje performansi, povećanje izdržljivosti, odgađa umor i sprečava proizvodnju mliječne kiseline. Pogodna je kod sportova snage, intenzivnih treninga i treninga eksplozivnosti, ali i kod vježbi izdržljivosti.

 

Tirozin je neesencijalna aminokiselina s antikataboličkim učincima koja podržava metabolizam, ubrzava regeneraciju i povećava fizičke performanse.

 

Taurin je poznat posebno iz ambalaža energetskih pića i zato se u javnosti proširilo mišljenje da je to štetna tvar. Istina je, međutim, da se u energetska pića dodaje upravo zbog svojih pozitivnih učinaka te za ublažavanje negativnih učinaka kofeina. Radi se o beta-aminoetansulfonskoj kiselini koja se stvara posebno iz cistina i njegovu proizvodnju potiče i količina vitamina B6. Taurin se izlučuje mokraćom i također sa žuči, budući da je dio nje.

sakrij opis
Shopping Options
Kategorija
  Proizvođač
  Pakiranje (g)
  Pakiranje (ml)
   Tablete
    Color
     Kapsule
     Material
      Forma
      Mješavina
      Size
       Metoda obrade proteina
        Izvor proteina
         Etikete proizvoda
         Cijena
         Cijena od - do
         Filtriraj po
          • Vegetarijanski (7)
          • Veganski (1)
             • Bez GMO (1)
             • Bez vještačkih zaslađivača (8)
              1. L-Leucin Powder Instant - GymBeam
               Ocjena:
               100% (7)
               Posebna cijena   KM 79,00
              2. Mega Arginine - Scitec Nutrition
               Ocjena:
               80% (10)
               Posebna cijena   KM 139,00
              3. L-Lizin - GymBeam
               Ocjena:
               100% (16)
               Posebna cijena   KM 29,00
              4. Citrulin Malat - GymBeam
               Ocjena:
               89% (43)
               Posebna cijena   KM 94,00
              5. Taurin - GymBeam
               Ocjena:
               96% (20)
               Posebna cijena   KM 54,00
              6. L-Glutamin - Scitec Nutrition
               Ocjena:
               89% (7)
               Posebna cijena   KM 117,50
              7. Glutamine DNA 309 g - BSN
               Ocjena:
               100% (3)
               Posebna cijena   KM 30,90
              8. L-Glutamin - GymBeam
               Ocjena:
               95% (75)
               Posebna cijena   KM 52,00
              9. Mega Glutamine - Scitec Nutrition
               Ocjena:
               60% (2)
               Posebna cijena   KM 112,00

              9 Proizvoda