Fitness recept: pečena piletina s medom i limunom s krumpirima

Fitness recept: pečena piletina s medom i limunom s krumpirima

Ako vam je dosadilo meso s rižom, uživat ćete u današnjem receptu. Ovaj put stavili smo pileća prsa i krumpire u marinadu od limuna, meda i maslinovog ulja. I prizvali smo neodoljivu kombinaciju okusa koja savršeno pristaje uz meso i prilog. Možete lako pripremiti ukusan ručak ili večeru bogate proteinima. Povrh toga, imamo i savjet za posluživanje, koji će zadiviti vaše goste, ali i vašu bolju polovicu.

Sastojci:

  • 800 g krumpira
  • 500 g pilećih prsa
  • 40 ml svježeg limunovog soka (od 1 –⁠ 2 limuna)
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 30 g meda
  • 1 žličica dimljene paprike
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • svježi peršin za posluživanje (po želji)
  • 1 narezani limun za posluživanje (po želji)
Pečena piletina s medom i limunom s krumpirima – sastojci

Možda će vas zanimati i ovi proizvodi:

Upute:

Prvo pripremimo marinadu. Pomiješajte tekući med (ako je čvršći, zagrijte ga), maslinovo ulje, limunov sok, sol i mljevenu papriku u šalici. Zatim uzmite krumpire, ogulite im koru i narežite na ploške.

Uzmite veliku zdjelu, stavite krumpire u nju i pomiješajte s 3 žlice marinade i dimljene mljevene paprike u prahu. Ako želite da marinada ravnomjerno prekrije krumpire, izmiješajte je rukama. Zatim pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje i poslažite krumpire na njega. Možete dodati i nekoliko kriški limuna. Stavite u pećnicu zagrijanu na 190 °C i pecite 40-ak minuta.

U međuvremenu pripremimo meso. Prerežite pileća prsa po dužini, stavite u manju zdjelu i prelijte ostatkom marinade da ih skroz prekrije. Omotajte posudu folijom za hranu i ostavite meso da se marinira 15 – 30 minuta u hladnjaku.

Zatim pripremite tavu, poprskajte je uljem ili drugom masnoćom i zagrijte. Potom postupno stavljajte marinirane kriške mesa i pecite sa svake strane otprilike 4 minute. Kako biste pojednostavnili pripremu, možete peći piletinu s krumpirom u pećnici zadnjih 20-ak minuta umjesto da je pržite. U oba slučaja napravit ćete ukusno jelo puno okusa.

Naš savjet: Ako se želite pohvaliti prilikom posluživanja, ukrasite tanjur kriškama limuna poprženima u tavi s ostatkom marinade ili gheejem. Isto tako, peršin ili drugo popularno začinsko bilje također dobro ide uz meso.

Pečena piletina s medom i limunom s krumpirima

Tablica nutritivnih vrijednosti

1 porcija (ukupno 3 porcije)

Energetska vrijednost532 kcal
Proteini44 g
Ugljikohidrati60 g
Masti12 g
Vlakna4 g

Pečena piletina s medom i limunom odličan je ručak pun proteina i ostalih potrebnih hranjivih tvari. Najboljeg je okusa nakon napornog vježbanja.

Slobodno podijelite svoje kreacije s nama na društvenim medijima i označite #gymbeamba.

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *