Fitness recept: Piletina s maslacem na indijski način

Fitness recept: Piletina s maslacem na indijski način

Pripremimo se za lijepu orijentalnu večer uz dobro društvo, glazbu i posebno ukusnu hranu koja će vas na neko vrijeme ponijeti nekamo daleko od vašeg doma. Pripremili smo poseban recept za piletinu s maslacem, odnosno piletinu s maslacem na indijski način koja će odsvirati pravu notu okusa za svakoga od vas! Svježi sastojci, okusi usklađeni do savršenstva i ogromna doza proteina. Ne zvuči li to nevjerojatno? Krenimo s kuhanjem!

Sastojci:

  • 350 g pilećih prsa
  • 100 g bijelog jogurta
  • 2 režnja češnjaka
  • komad đumbira (oko 2 cm)
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica začina garam masala
  • sok od ½ limete
  • mljeveni crni papar

Sastojci za umak:

  • nasjeckane rajčice iz 1 limenke (420 g)
  • 200 g procijeđene rajčice
  • 100 ml vrhnja za kuhanje 12% m. m.
  • 1 veći luk
  • 2 – 3 žlice maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • komad đumbira (oko 2 cm)
  • 2 žličice začina garam masala
  • malo šećera od trske
  • malo soka od limete
  • sol i mljeveni crni papar
  • maslinovo ulje u spreju

Možda će vas zanimati i ovi proizvodi:

Postupak:

Prvo, pripremite marinadu za meso. Pileća prsa narežite na veće kocke i pomiješajte ih s jogurtom, sokom od limete, kurkumom, začinom garam masala, mljevenim crnim paprom i sitno nasjeckanim đumbirom i češnjakom. Ostavite meso da se ovako namače u marinadi najmanje sat vremena. U međuvremenu pripremite umak. Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk dok ne porumeni. Zatim dodajte sitno nasjeckani češnjak, đumbir i začin garam masala. Kratko popržite sve zajedno pa dodajte nasjeckanu i procijeđenu rajčicu. Umak kuhajte na niskoj temperaturi oko 10 minuta, stavite ga sa strane i miješajte dok ne postane kremast.

Marinirano meso kratko popržite na ulju tako da se “zatvori unutra”. Meso prelijte umakom i sve zajedno kuhajte oko 10 minuta. Dodajte vrhnje i umak začinite solju, šećerom, začinima i sokom od limete. Maknite ga s izvora topline i na kraju u njega umiješajte maslac. Piletina s maslacem poslužuje se s rižom, ukrašena peršinom ili korijanderom. Dobar tek!

Fitness recept: Piletina s maslacem na indijski način
Nutritivne vrijednosti1 porcija (ukupno 3 porcije)
Kalorije406
Bjelančevine33 g
Ugljikohidrati17 g
Masti22 g

Vjerujemo da smo vas obradovali ovim receptom za piletinu s maslacem na indijski način, i da ćete time uskoro iznenaditi i svoje najmilije. Ako vam se svidio recept, voljeli bismo da ga podržite dijeljenjem.

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *