Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

HMB 750mg - GymBeam

Proizvođač: GymBeam
Ocjena:
91 %

HMB je dodatak prehrani, metabolit jedne od najbitnijih aminokiselina - leucin, koja pomaže rastu i očuvanju mišićne mase. HMB ima anaboličke i antikataboličke učinke, štiti mišićnu masu, podupire rast mišića i snage, kao što i regeneraciju, podiže izdržljivost te podupire sagorijevanje masti. Pogodan je za sve vrste sporta.

Trenutno nije raspoloživo

HMB – pomaže prilagoditi se fizičkom opterećenju te poboljšava sportske izvedbe

HMB ili β-hidroksi-β-metilbutirat je metabolit razgranate aminokiseline- leucin. Iako ovaj previše kemijski naziv ne zvuči baš privlačno, prirodnog je podrijetla. Stvara se u mišićnim ćelijama kao rezultirajući produkt raspada jedne od najbitnijih aminokiselina, leucin. Upravo ova aminokiselina u sportskoj se prehrani smatra najjačom antikataboličkom aminokiselinom, koja ograničava stvaranje kataboličkog hormona kortizola.

 

Glavna je funkcija i osobina leucina povećavanje anabolizma. HMB je dodatak prehrane, koji pomaže ljudskom organizmu prilagoditi se uvećanom fizičkom opterećenju. Zbog toga je idealan dodatak ze svakog sportaša, kao i za sportaše sa treningom visokog intenziteta, koji može prouzročiti bolove mišića u redovnim intervalima.  Jedan je od dosta često istraživanih dodataka prehrani, koji slično kao što i keratin dokazivo poboljšava sportsku izvedbu

  HMB 750mg - GymBeam

 

Na koji način Vam može HMB pomoći?

Mišići su nakon napornog treninga često uništene, što dovodi do raspada mišićnih vlakana. HMB, metabolit leucina, pomaže spriječiti uklanjane bijelačevina i katabolizam. Povećani unos proteina i aminokiselina nakon treniranja pomaže nadoknaditi izgubljene bjelačevine i izgradnju naknadnih. Međutim HMB signalizira mišićnim ćelijama održavanje trenutnih mišića, čime podupire također rast mišićne mase, brži razvoj mišića i regeneraciju. HMB prouzrokuje izgradnju mišićne mase, mišićne snage i istrajnost.  

 

Učinci HMB od Gym Beam

 • ublažava oštećenje mišićnih ćelija, sa antikataboličkim učincima,
 • smanjuje vrijeme oporavka i ubrzava regeneraciju,
 • potiče rast mišića i snage, sa anaboličke učincima,
 • pomaže olakšati prilagodbu organizma povećanom fizičkom opterećenju,
 • poboljšava izdržljivost tijekom treninga izdržljivosti,
 • pomaže redukciji masnog tkiva,
 • sprječava gubitak mišićne mase i štiti mišiće,
 • smanjuje krvni tlak, 
 • pomaže u održavanju pozitivne bilance dušika,
 • potiče obranu tijela u uvjetima naprezanja i opterećenja,
 • regulira razinu kolesterola.

 

Kome je HMB namjenjen?

HMB od Gym Beam je dodatak prehrani namjenjen za sportaše koji sudjeluju u treninzima visokog intenziteta, koje kod njih mogu prouzročiit bolove mišića u redovitim intervalima. Idealan je i za svih, koji se bave sportima kao što je bodibilding, cross fit, gimnastika, nogomet i sportove izdržljivosti.

 

Sastav

Β-hidroksi-β-metilbutirat (1 kapsula sadrži 750 mg)

 

Doziranje

Preporučujemo konzumirati 3 g (4 kapsule) dnevno i to ili skupa (odmah nakon što završi trening) ili podjeljeno na dvije doze tijekom dana, najidealnije 30 do 60 minta prije sportske izvedbe i drugu dozu odmah nakon izvedbe. Za bodibildere sa težinom tijela višom od 100 kg se dnevna doze kreče između 5-6 g.

 

Koje su pogodne kombinacije HMM-a ?

Jako pogodna je kombinacija HMB-a sa Glutamina, koji je aminokiselina s jakim antikataboličkim učinkom. Ova kombinacija posjeduje izvrsna zaštitna svojstva za opterećivane mišiće. Često se ali kombinira i sa Kreatinom, što je pogodno uglavnom za trening mase i snage.

 

Tablica nutričnih vrijednosti

Nutrične vrijednosti1 doza (4 tab)
HMB (β-hidroksi-β-metilbutirat)3 g
Recenzije korisnika

HMB 750mg - GymBeam

Write Your Own Review
Vaša ocjena:HMB 750mg - GymBeam
Questions from customers

HMB 750mg - GymBeam

Write question
Write answer