Chicken Tikka Masala with Basmati rice - Adventure Menu

ProizvođačAdventure Menu

100 %

Pileća Tikka Masala sa Basmati rižom je vakumski sušen obrok za putovanja . Sadrži pileća prsa u blago ljutom krem sosu sa basmati pirinčem. Sve što trebate je dodati malo vode u pripremljenu smjesu i zagrijati je. Tada za samo nekoliko minuta možete uživati u prekrasnom obroku visoko u planinama ili u kampu.

Na stanju
21,90KM~(11.20 €)
Detalji

Piletina Tikka Masala sa Basmati rižom - vakuumski sušena hrana za putovanja napravljena od kvalitetnih sastojaka

Piletina Tikka Masala sa Basmati rižom je popularna indijska poslastica koja je pogodna za putovanja. Jelo se prvo priprema tradicionalno koristeći samo kvalitetne sastojke. Onda je vrijeme za jedinstvenu tehnologiju sušenja Vaccum-Dried Tasty®. Osigurava da jelo zadrži svoj ukusni okus i nutritivnu vrijednost. Korišćenjem ove tehnologije štedi se do 80% težine. Konačni proizvod se zatim pakira u praktične vakuumske vrećice, tako da ne nosite dodatni zrak sa sobom. Na kraju krajeva, niste ovdje da kupujete zrak. Rezultat je lagani obrok , koji ćete koristiti uglavnom u pokretu. Ovo će vam dobro doći u slučaju da želite da spakujete hranljivu hranu za putovanje, ali istovremeno želite da uštedite prostor jer je svaki gram koji nosite na leđima bitan. Idealan je za planinarenje, kampovanje ili izlete biciklom. Štaviše, možete uživati i kod kuće kada jednostavno nemate vremena za kuhanje.

Piletina Tikka Masala sa basmati rižom sadrži sve sastojke koji pripadaju ovom indijskom obroku. Ovo uključuje sočne komade pilećih prsa u blago ljutom krem sosu sa basmati rižom. Tradicionalni indijski začini kao što su garam masala, kurkuma, đumbir, čili ili korijander daju jelu autentičan ukus. Štaviše, to je potpuna hrana koja će obezbediti proteine i potpuno vas zasititi. Proteini pospješuju rast i održavanje mišićne mase, što je vrlo važno za sportiste, posebno na dugim planinarenjima.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, ovo jelo ne sadrži nikakve aditive niti konzervanse. Sadrži samo odabrane sastojke. Jelo možete pripremiti jednostavno uz upotrebu hladne ili tople vode i priloženih uputstava. Unutar pakovanja ćete pronaći označene oznake koje će vam pomoći pri mjerenju tačne količine vode. Pakovanje takođe ima 2 nivoa odvajanja, tako da možete lako doći do dna kašikom dok jedete.

Piletina Tikka Masala sa Basmati rižom i njene prednosti

 • vakumski sušeni obrok za putovanja
 • pripremljeno po tradicionalnoj indijskoj recepturi
 • sušeno pomoću Vaccum-Dried Tasty® tehnologije
 • zadržava svoj ukusni ukus i nutritivnu vrednost
 • odličan izvor kvalitetnih proteina
 • sadrži 100% prirodne sastojke
 • bez aditiva
 • lagana
 • idealno za planinarenje, biciklizam ili kampiranje

Sastojci

Pileća prsa (30%), paradajz seckani (20%) (paradajz, paradajz pire, limunska kiselina), basmati pirinač (16%), kajmak (16%), jogurt (10%), luk, beli luk, puter (mleko) , maslinovo ulje, so, đumbir, garam masala, kurkuma, kumin, čili, mleveni korijander, šećer od šećerne trske, svež korijander.

Kalorije

Ishrana 100 g
Energija 794 kJ / 190 kcal
Debeo 13 g
od kojih zasićeni 7,5 g
Ugljikohidrati 6,4 g
od kojih šećeri 2,8 g
Protein 13 g
Sol 1,05 g

Upozorenje

Čuvati na suvom mestu na temperaturi između 1 – 30 °C. Zaštititi od niskih temperatura. Nakon otvaranja, ohladite proizvod i potrošite ga u roku od 48 sati. Minimalni rok trajanja: Naveden na pakovanju.

Informacije o alergenima: Sadrži laktozu. Može sadržavati glutena u tragovima.

Kako pripremiti obrok?

Jelo možete pripremiti na tri načina:

 • Otvorite vrećicu sa smjesom i dodajte vodu dok ne dođete do označene oznake. Dobro promiješajte i dodajte još vode do označene oznake. Smesu stavite u šerpu i kuvajte na vatri ili šporetu.
 • Otvorite vrećicu sa smjesom i dodajte vodu dok ne dođete do označene oznake. Dobro promiješajte i dodajte još vode do označene oznake. Zatvorite vrećicu i stavite je u toplu vodu. Kada se zagrije, jelo je gotovo.
 • Upotrijebite vrećicu sa patentnim zatvaračem i besplameni grijač obroka (nisu uključeni).

Upute za pripremu osušene smjese

 1. Pripremite vrećicu sa smjesom, vrećicu sa patentnim zatvaračem i besplameni grijač obroka .
 2. Sipati vodu (može i hladnu) do naznačene oznake. Dobro promiješajte i dodajte još vode do označene oznake. Da biste pronašli pravu oznaku, pogledajte težinu porcije navedenu na pakovanju.
 3. Čvrsto zatvorite vrećicu sa smjesom.
 4. Uzmite vrećicu s beskoplamnim grijačem obroka, razdvojite je do označene linije i izvadite besplameni grijač obroka. Nemojte još bacati vrećicu, još će vam trebati. Za pripremu obroka preporučljivo je koristiti 50g bezplameni grijač obroka.
 5. Otvorite vrećicu sa patent zatvaračem i stavite besplameni grijač obroka na dno. Stavite zatvorenu vrećicu sa smjesom na nju.
 6. Upotrijebite vrećicu iz beskopametnog grijača obroka kao mjernu čašu. Sipajte vodu (može i hladnu) do označene linije, a zatim sipajte u vrećicu sa patent zatvaračem.
 7. Kada u vrećici sa patent zatvaračem stavite besplameni grijač obroka, zapečaćenu vrećicu za hranu i izmjerenu količinu vode, možete je čvrsto zatvoriti na vrhu.
 8. Zimi stavite ranac ili komad odeće ispod vrećice sa patent zatvaračem kako se toplota ne bi raspršila u zemlju.
 9. Sačekajte 20 minuta. Nakon toga pažljivo otvorite vrećicu sa patent zatvaračem i izvadite gotov obrok.
 10. Otvorite vrećicu s hranom. Obrok će vjerovatno biti hladniji na vrhu, a topliji na dnu. Stoga ga dobro promiješajte.
 11. Uživajte u toplom obroku koji će vašem tijelu dati kvalitetne nutrijente i energiju potrebnu za nastavak avanture.
Pojedinosti o proizvodu
Recenzije1
Varijacije proizvoda
Pitanja o proizvodu
Blog