Chilli con Carne - Adventure Menu

ProizvođačAdventure Menu

0
0 %

Chilli con Carne je putno posuđe osušeno u vakuumu. Sadrži mljeveno govedino i crveni pasulj u gustom krem sosu. Dobijenom ukusu doprinose i luk, paradajz i mešavina odabranih začina. Sadrži 100% prirodne sastojke i ne sadrži gluten i laktozu. Pripremljenu smjesu samo prelijte vodom i zagrijte. Za nekoliko minuta možete uživati u odličnoj hrani u planinama ili u kampu.

Na stanju
21,90KM~(11.20 €)
Detalji

Chilli con Carne je vakumski sušena putna posuda koju samo trebate napuniti vodom i zagrijati

Chilli con Carne je ukusno i 100% prirodno putno jelo. Cijelo jelo se prvo priprema na tradicionalan način koristeći kvalitetne sastojke. Zatim dolazi jedinstvena Vaccum-Dried Tasty® tehnologija sušenja. Zahvaljujući tome, jelo zadržava odličan ukus i nutritivnu vrednost . Istovremeno štedi do 80% težine. Dobijeni proizvod je upakovan u praktičnu vakumsku vrećicu, zahvaljujući kojoj ne nosite višak zraka sa sobom. Rezultat je ultralagana posuda koju možete koristiti uglavnom u pokretu. Posebno ćete ga cijeniti u slučajevima kada želite sa sobom ponijeti hranljivu hranu , ali istovremeno štedite prostor i svaki gram koji nosite na leđima. Odlično za planinarenje, kampiranje ili biciklističke izlete. Međutim, možete uživati i kod kuće kada nemate vremena za kuhanje.

Chilli con Carne se priprema po tradicionalnom teksaškom receptu . Sadrži sve važne sastojke koji pripadaju ovom jelu. Osnova je od kvalitetnog mlevenog junećeg mesa sa krupnim crvenim pasuljem, lukom i paradajzom u krem sosu. Mešavina začina, koja ne sme da nedostaje u čiliju, odnosno mlevene paprike, belog luka i kima, daje jelima prepoznatljiv ukus i laganu pikantnost. To je potpuni obrok koji će vas zasititi i opskrbiti proteinima. Proteini podržavaju rast i zaštitu mišićne mase, što je vrlo važno za sportiste , posebno na dugim planinarenjima.

Proizvod ne sadrži aditive ni konzervanse, tako da ćete na listi sastojaka naći samo prvoklasne sastojke. Jelo možete pripremiti jednostavno uz pomoć hladne ili tople vode, slijedeći priložene upute. Unutar pakovanja ćete pronaći označenu liniju koja vam omogućava da sipate tačnu količinu vode. Kada se konzumira, također ćete cijeniti 2 nivoa kidanja pakovanja za udobno dosezanje dna kašikom.

Chilli con Carne i njegove prednosti

 • vakuumski sušena putna posuda
 • pripremljeno po tradicionalnoj recepturi
 • sušeno pomoću Vaccum-Dried Tasty® tehnologije
 • zadržava odličan ukus i nutritivnu vrijednost
 • izvor proteina
 • sadrži 100% prirodne sastojke
 • bez aditiva
 • bez glutena i laktoze
 • mala težina
 • idealno za planinarenje, biciklizam ili kampiranje

Sastojci

Sterilizovani pasulj (25%) (crveni pasulj 60%, voda, so, šećer), mleveno goveđe meso (20%), seckani paradajz (15%) (paradajz, sok od paradajza, limunska kiselina), goveđa čorba (15%), luk , paprika, sterilisani kukuruz (kukuruz, voda, so), repičino ulje, čili, beli luk, kim, slatka paprika.

Nutritivne činjenice

Nutritivne vrijednosti 100 g
Energetska vrijednost 508 kJ / 122 kcal
Debeo 4,3 g
od kojih zasićene masti 0,5 g
Ugljikohidrati 12 g
od kojih šećeri 0,6 g
Protein 9 g
Sol 0,4 g

Upozorenje

Čuvati na suvom mestu na temperaturi do 30°C. Zaštititi od mraza. Otvoreni proizvod čuvati u frižideru i iskoristiti u roku od 48 sati. Minimalni rok trajanja: pogledajte na pakovanju.

Upozorenje o alergenima: Može sadržavati tragove glutena.

Kako pripremiti obrok?

Jelo možete pripremiti na tri načina:

 • Otvorite vrećicu sa smjesom i dodajte vodu dok ne dođete do označene oznake. Dobro promiješajte i dodajte još vode do označene oznake. Smesu stavite u šerpu i kuvajte na vatri ili šporetu.
 • Otvorite vrećicu sa smjesom i dodajte vodu dok ne dođete do označene oznake. Dobro promiješajte i dodajte još vode do označene oznake. Zatvorite vrećicu i stavite je u toplu vodu. Kada se zagrije, jelo je gotovo.
 • Upotrijebite vrećicu sa patentnim zatvaračem i besplameni grijač obroka (nisu uključeni).

Upute za pripremu osušene smjese

 1. Pripremite vrećicu sa smjesom, vrećicu sa patentnim zatvaračem i besplameni grijač obroka .
 2. Sipati vodu (može i hladnu) do naznačene oznake. Dobro promiješajte i dodajte još vode do označene oznake. Da biste pronašli pravu oznaku, pogledajte težinu porcije navedenu na pakovanju.
 3. Čvrsto zatvorite vrećicu sa smjesom.
 4. Uzmite vrećicu s beskoplamnim grijačem obroka, razdvojite je do označene linije i izvadite besplameni grijač obroka. Nemojte još bacati vrećicu, još će vam trebati. Za pripremu obroka preporučljivo je koristiti 50g bezplameni grijač obroka.
 5. Otvorite vrećicu sa patent zatvaračem i stavite besplameni grijač obroka na dno. Stavite zatvorenu vrećicu sa smjesom na nju.
 6. Upotrijebite vrećicu iz beskopametnog grijača obroka kao mjernu čašu. Sipajte vodu (može i hladnu) do označene linije, a zatim sipajte u vrećicu sa patent zatvaračem.
 7. Kada u vrećici sa patent zatvaračem stavite besplameni grijač obroka, zapečaćenu vrećicu za hranu i izmjerenu količinu vode, možete je čvrsto zatvoriti na vrhu.
 8. Zimi stavite ranac ili komad odeće ispod vrećice sa patent zatvaračem kako se toplota ne bi raspršila u zemlju.
 9. Sačekajte 20 minuta. Nakon toga pažljivo otvorite vrećicu sa patent zatvaračem i izvadite gotov obrok.
 10. Otvorite vrećicu s hranom. Obrok će vjerovatno biti hladniji na vrhu, a topliji na dnu. Stoga ga dobro promiješajte.
 11. Uživajte u toplom obroku koji će vašem tijelu dati kvalitetne nutrijente i energiju potrebnu za nastavak avanture.
Pojedinosti o proizvodu
Recenzije1
Varijacije proizvoda
Pitanja o proizvodu