OstroVit Kolagen

Kolagen od proizvođača OstroVit je popularan protein koji se koristi u raznim industrijama. Posebno je popularan među ženama zbog mogućeg pozitivnog učinka na kvalitetu noktiju, kože, kose i cjelokupnu ljepotu. Međutim, važan je i za muškarce, posebno sportaše koji ga koriste za njegu zglobova, mišića, ligamenata i kostiju. Kako starimo, naše tijelo postupno gubi kolagen zbog čega se stariji ljudi često žale na bolove u zglobovima i druge probleme s kretanjem. Od unosa kolagena možete imati koristi u bilo kojoj dobi. Ljudi, poput vegana koji izbjegavaju životinjske proizvode, ne bi smjeli zaboraviti na unos kolagena jer su životinjski proizvodi njegov veliki izvor.

 Prikaži više

Kolagen je sastavni dio vezivnog tkiva u kostima, jetri, bubrezima, srcu, zubima i koži. Postoji nekoliko vrsta kolagena, od kojih je svaka dominantna u različitim tkivima. Tip I., II., III. i IV. kolagen je najzastupljeniji u tijelu. Kolagen tipa I javlja se u koži, tetivama, kostima, ligamentima, dentinu i intersticijskim tkivima. Kolagen tipa II tada se nalazi u hrskavici i želatinoznoj masi u oku. Kolagen tipa III uglavnom je prisutan u koži, mišićima i krvnim žilama. Posljednji od spomenutih - kolagen tipa IV. javlja se u svim staničnim membranama. Za naše tijelo važan je uglavnom zato što usporava starenje kože, podržava pravilno funkcioniranje zglobova, rast mišića, štiti zdravlje kostiju, a važan je i za kardiovaskularni sustav.

 

Kolagen obično potječe od životinja poput morskih plodova i goveda. Morski kolagen većinom sadrži kolagen tipa I, stoga je osobito popularan među ženama koje žele poboljšati kvalitetu kose ili kože. Međutim, također je funkcionalan za ligamente, tetive i kosti. Praktičan je uglavnom zato što sadrži manje čestice koje se bolje probavljaju i apsorbiraju. U tom smislu hidrolizirani goveđi kolagen je također odličan izbor. Prošao je kroz proces u kojem su se vlakna kolagena razgradila u male lance aminokiselina koji se lako apsorbiraju. Hidrolizirani kolagen ističe se svojim cjelovitim aminokiselinskim profilom. Proizvodi s kolagenom često su obogaćeni vitaminom C, koji je neophodan za proizvodnju kolagena u tijelu.

Kolagen u svome tijelu možete dopuniti u mnogim oblicima poput kolagenskog shota, praha, kapsula ili RTD napitaka. Prikaži manje

1 Proizvod

na stranicu
Set Ascending Direction
Proizvođač
 1. BeastPink (3)
 2. GymBeam (1)
 3. OstroVit (1)
 4. NOW Foods (1)
Aroma
 1. crni ribiz (1)
 2. breskva (1)
 3. ananas (1)
 4. Raspberry lemonade with mint (1)
Pakiranje (g)
 1. 200 g (1)
 2. 400 g (1)
Color
 1. shadow (1)
 2. violet (1)
Forma
 1. u prahu (1)
Mješavina
 1. mješavina (1)
Vrsta proizvoda:
Filtriraj po
Vegetarijanski (1)
Veganski (1)
Bez glutena (1)
Bez laktoze (1)
BIO (1)
Bez GMO (1)
Bez vještačkih zaslađivača (1)
Bez plastičnog pakovanja (1)
Bez aspartama (1)
 1. 
Kolagen + Vitamin C - OstroVit
  Kolagen + Vitamin C - OstroVit
  94%
  94 % (86)
  Od 15,50KM

1 Proizvod