BioToday Med

Med od proizvođača BioToday se najčešće koristi kao zdravija alternativa šećeru. Možete ga koristiti za zaslađivanje kave, smoothieja ili bilo kojeg drugog pića ili jela. Običan med proizvode pčele koje sakupljaju slatki sok iz cvijeća ili drveća i zgušnjavaju ih svojim enzimima. Pčela tada tu masu pohranjuje u ćeliju u košnici, gdje višak vode isparava. Potom ju pčelar obrađuje sve dok ne dođe do nas u obliku slatkog prirodnog meda. U kategoriji ćete pronaći i med s Novog Zelanda, koji postiže najvišu kvalitetu i ističe se visokim udjelom bioaktivne komponente metilglioksala (MGO), što ovaj med čini izvrsnim stimulansom. Međutim, kako bismo udovoljili potražnji vegana, također nudimo med koji nisu proizvele pčele, koji se sastoji samo od biljnih sirovina. Ipak, on ne gubi svoj slasni okus ni konzistenciju meda.

       

Med je općenito poznat uglavnom po sadržaju važnih antioksidansa i flavonoida, a proučava se zbog antimikrobnih i antivirusnih učinaka. U kuhinji ćete zasigurno pronaći mnogo načina za njegovu upotrebu. Dodavanje u čaj, kašu i deserte vjerojatno je neophodno. Međutim, izvrstan je i za meso ili krumpir jer nakon pečenja stvara hrskavu slatku koricu koju ne možete zamijeniti ničim drugim.

Ne možemo naći nijedan proizvod koji odgovara ovom pretraživanju.