Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Ovi Uvjeti primjenjuju se na kupce potrošače – fizičke osobe koje sklapaju ugovor o kupoprodaji na daljinu (Online – prodaja ili web-prodaja ili Internet- prodaja, te djeluju na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti (u daljnjem tekstu: Kupac).

Društvo GymBeam s.r.o., OIB 46 440 224, sa sjedištem u 04011 Košice, Rastislavova 93, Republika Slovačka, obavlja svoju registriranu djelatnost prodaje na daljinu isključivo pod ovim Uvjetima (u daljnjem tekstu: Prodavatelj).
Kupac je obvezan prihvatiti ove uvjete prodaje, ukoliko se odluči na kupnju, a neposredno prije negoli realizira kupnju.

Postupak, te uvjeti kupnje robe putem gymbeam.hr definirani su kroz sljedeće etape:
1.Registracija i prijava
2.Narudžba i plaćanje
3.Informacije o dostavi
4.Povrat i jednostrani raskid ugovora
5.Reklamacije i prigovori
6.Intelektualno vlasništvo
7.Zaštita osobnih podataka

Internet stranice sadrže informacije o proizvodima koje prodaje GymBeam Podatke o proizvodima preuzimamo od proizvođača. Nastojimo da te informacije budu točne i ažurne, ali se ograđujemo od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.

GymBeam ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na Internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova.

Fotografije i prikazi na ovim stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika GymBeam će kupca/korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

GymBeam web shop djeluje sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, zakonu Republike Hrvatske kojim se štite osnovna prava potrošača pri kupnji proizvoda i usluga. ‘Prodavatelj’ je u nastavku teksta GymBeam web shop (tvrtka GymBeam), a ‘Kupac’ bilo koji posjetitelj koji je izvršio narudžbu u navedenom shopu i platio proizvod.

 

1. REGISTRACIJA I PRIJAVA

Kliknite na Prijaviti se u gornjem izborniku i jednostavnom registracijom nam se pridružite.

 

2. NARUDŽBA I PLAĆANJE

Narudžba
Proizvode iz ponude moguće je naručiti:
a) putem Internet trgovine (željene proizvode dodate u košaricu i nastavite na blagajnu kako biste ispunili formular i dovršili kupovinu)
b) putem kontakt telefona: +38 513 445 859
c) putem elektronske pošte na e-mail adresu: info@gymbeam.hr

Za proizvode koji se naručuju Internet trgovinom. Na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane GymBeam. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li se artikli nalaze u Vašoj košarici nakon prijave na stranicu webshopa gymbeam.hr te ponovite proces naručivanja.

GymBeam obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi, nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, kontaktirati će kupca telefonski ili e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.
GymBeam će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima.
GymBeam može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe web shopa gymbeam.hr ili utvrdi da su podaci na narudžbi nepotpuni odnosno netočni. Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete.

 

Plaćanje
Naručenu robu moguće je platiti na slijedeći način:

a) Prilikom preuzimanja/pouzećem – Po primitku narudžbe, pakiramo i šaljemo robu. Narudžbu plaćate kurirskoj službi gotovinom “na ruke” u trenutku preuzimanja pošiljke.
b) Virmanskom uplatom – E-mailom ćemo Vam poslati predračun, ili jednostavno uplatite na račun i pošaljete nam na mail potvrdu o uplati. Robu pakiramo i šaljemo odmah po primitku uplate. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od narudžbe.
c) Karticama na webshopu – Vašu narudžbu možete platiti i kreditnom karticom na Internet stranici prodavatelja preko GP Webpay Paymet Gateway-a sa Visa, Visa Electron, Maestro i MasterCard karticama.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

 

Račun za narudžbu dostavljamo e-mailom u roku od 14 dana o primitka uplate.

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. .

Prodavatelj se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

Sve iskazane cijene proizvoda i cijene dostave su maloprodajne, izražene su u HRK – hrvatskim kunama, te je u istima sadržan pripadajući PDV. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Proces upisivanja cijene na Internet stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške, budući se ne radi o automatskom unosu. Takve situacije su izvanredne i za njih se Prodavatelj unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod, te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti, kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.

Prodavatelj je ovlašten u svakom trenutku odrediti rasprodaju, dnevnu ili tjednu akcijsku prodaju za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe. Kod akcijske prodaje, napominjemo da je prodaja proizvoda koji su na akciji ograničena. Kupcima se može osigurati ograničena količina proizvoda, odnosno količina dovoljna za kućnu upotrebu Kupca.

 

3. INFORMACIJE O DOSTAVI

Putem gymbeam.hr moguće je izvršiti kupnju proizvoda isključivo na teritoriju Republike Hrvatske što podrazumijeva i dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

Način dostave

Dostavu radi Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne službe. Dostava se radi na prag kućne ili poslovne adrese

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnicu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi.

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi robu do kata na kojem stanuje Kupac već samo do ulaza u stambenu zgradu.

Cijena dostave
Dostava za sve narudžbe iznad 299,00kn je besplatna. Cijena dostave za sve narudžbe ispod 299,00 kn iznosi 29,00 kn.
Cjenik dostave ne primjenjuje se za vrijeme akcija i promocija koje imaju drugačije uvjete dostave.
Cijena dostave uvijek je zasebno prikazana i ispisana na računu.
Prilikom preuzimanja pošiljke, Kupac je dužan provjeriti postoje li eventualno vidljiva vanjska oštećenja na pošiljci (otvoren, poderan, nagnječen, mokar paket) i odmah ih reklamirati dostavnom radniku, te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja.
Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.
U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog Proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene Proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata Proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen Proizvod.
Prilikom dostave, uz kupljeni Proizvod, Kupac dobiva račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati, ukoliko ne postoji razlog za reklamaciju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke Kupac potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled te da je Proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja, da kvantitativno i kvalitativno odgovara proizvodima s računa te da su uz proizvode isporučene sve isprave sukladno zakonskim propisima.

Ako je Kupac prilikom pregleda dostavljenih proizvoda na gore opisan način našao razlog za reklamaciju, robu treba odmah reklamirati dostavljaču jer reklamacije prijavljene nakon isporuke dostavljenih Proizvoda, Prodavatelj neće uvažiti.
Ukoliko Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

 

4. POVRAT I JEDNOSTRANI RAKID UGOVORA

Ukoliko ste se predomislili naručenu robu možete vratiti bez pojašnjenja, a otkazati narudžbu možete i prije nego što je poslana na dostavnu adresu. Ako ste naručili i primili robu na adresu, a ipak biste željeli nešto drugo, možete napraviti zamjenu: zamjenu nije moguće napraviti klasičnim putem ‘1 za 1’, nego je potrebno napraviti jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji uz povrat artikla (i prethodno se javiti našoj korisničkoj podršci); novu narudžbu željenog proizvoda moguće je napraviti u bilo kojem trenutku. Reklamacija se radi za robu koja je dostavljena krivo ili nije potpuna zbog nekih nedostataka koje su nastale prije ili nakon pakiranja, ali ne od strane kupca.

Jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji

Jednostrani raskid Ugovora moguć je u roku 14 dana od dana primitka pošiljke. Uvjet raskida navedenog Ugovora je da kupljena roba nije korištena – ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, dobavljač će po primitku vraćene robe u izvršiti procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će postotak povrata novca kupcu biti isplaćen. Nakon što ispunite Obrazac za raskid ugovora, isti nam dostavite putem e-mail adrese gymbeam.hr. Nakon toga kontaktirat će Vas naša korisnička podrška. Povrat novca izvršavamo načinom na koji je uplata izvršena, tj. uplatom na račun ako je plaćanje izvršeno pouzećem, i to isključivo nakon primitka vraćene robe. Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Varaždinska 116, 10360 Popovec, Hrvatska (s naznakom "za GymBeam"), bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je GymBeam-u uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora kontaktira GymBeam na broj telefona +385 1 344 5859 ili putem emaila na info@gymbeam.hr.

Povrat

Savjetujemo da prije potpisivanja dostavnog lista ne preuzimate paket, već u prisustvu dostavljača provjerite vanjski izgled naručenog paketa, a pogotovo ukoliko paket pokazuje vidna oštećenja. Ako roba ima vidna oštećenja, nedostatke ili se radi o robi koju niste naručili molimo da paket ne preuzimate – dostavljač će ga vratiti nama, a naša korisnička podrška kontaktirat će vas kako biste dogovorili novu dostavu ispravne robe ili eventualni povrat sredstava za slučaj da roba koju želite nije raspoloživa.

 

5. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj gymbeam.hr je zaštićen i GymBeam ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na gymbeam.hr samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe.
Uporaba sadržaja gymbeam.hr na drugim web stranicama je zabranjena kao i kopiranje, objava, javno izvođenje ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dijela bez dozvole GymBeam

Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od GymBeam Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima.

 

6. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih registriranih Korisnika gymbeam.hr stranica, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.

Prije pristupa određenim sadržajima za Korisnike je obvezna registracija koja uključuje dobrovoljno unošenje vlastitih osobnih podataka Korisnika. U slučaju pristanka na davanje osobnih podataka, smatrat će se da je Korisnik pristao na uvjete korištenja osobnih podataka predviđene ovim Općim uvjetima, a temeljem kojih se Prodavatelju daje pravo da prikuplja, koristi, obrađuje i prenosi osobne podatke potrebne za korištenje web stranica.