Hidrolizirani proteini
Hidrolizirani proteini

Hidrolizirani proteini su proteinski dodatci djelomično predigestiran na manje peptide, najčešće u obliku koncentrata ili izolata. Ova vrsta proteina se najbolje probavlja i izvrsno apsorbira, budući da ga tijelo bolje prihvaća i transportira direktno u mišićna vlakna. To pruža tijelu potrebne aminokiseline i jamči rast i regeneraciju mišićne mase. Hidrolizati sadrže većinom više od 90% bjelančevina. Proces hidrolizacije može uzrokovati blago gorki okus sirutke, no to ovisi od stupnja hidrolize kroz koji sirutka prolazi. Hidrolizirani proteini idealan su izbor za one koji su alergični na neke sastojke sirutke.
Hidrolizirani proteini i njihove prednosti
sadrže više od 90% bjelančevina
podržavaju rast mišićne mase i njezinu regeneraciju
imaju visoki udio aminokiselína
vrlo su lako probavljivi
izvrsno se apsorbiraju
pogodni su za ljude alergične na određene sastojke sirutke