Hidrolizirani proteini

Hidrolizirani proteini je kategorija dodataka također poznata kao WPH (hidrolizat proteina sirutke). Njihova glavna prednost je visoka koncentracija proteina (općenito između 70 - 85 %), kao i njihov spektar korisnih aminokiselina i najbrža stopa apsorpcije od svih vrsta proteinskih dodataka. Hidrolizirani protein se dobiva iz koncentrata sirutke ili izolata pomoću hidrolize. U ovom procesu, mješavina je obogaćena spojevima koji enzimski razgrađuju proteinske lance u puno kraće peptide. To stvara izvor proteina koji se puno brže i lakše probavlja, što znači da vaše tijelo može iskoristiti i veći dio unesenog proteina nego što je to slučaj s koncentratom ili izolatom sirutke. Osim toga, osim ako je dodatak dobiven hidrolizom izolata sirutke, savršeno je siguran za osobe s intolerancijom na laktozu.

 Prikaži više

Kada birate među dostupnim hidrolizatima proteina, možete naići na oznaku DH (stupanj hidrolize) i zapitati se što to znači. Broj koji ćete pronaći pored ove oznake određuje koliko je protein cijepan. Što je vrijednost veća, dobivena mješavina se više cijepa i brže ju vaše tijelo apsorbira. Najviši mogući stupanj hidrolize je DH32. Međutim, imajte na umu da hidrolizirani proteini općenito imaju blago gorak okus zbog cijepanja. Ovo se možda neće svidjeti svima, tako da možda nije idealan izbor odmah nabaviti najveće pakiranje. Hidrolizirani proteini idealni su za posebno zahtjevne sportaše koji žele što brže pokrenuti procese regeneracije nakon treninga. Najprototipniji proizvodi u ovoj kategoriji su HydroFue i Hydro Whey DH 32.

Tko može imati najviše koristi od hidrolizata proteina sirutke?

 • Sportaši snage i izdržljivosti koji žele poboljšati svoju regeneraciju nakon treninga
 • Svatko tko želi osigurati pravilan dnevni unos proteina
 • Svatko tko želi povećati unos proteina kako bi olakšao gubitak težine
 • Kuhari koji žele povećati sadržaj proteina u jelima koja pripremaju
 • Osobe u stadiju oporavka nakon nezgode.
 • Svatko tko želi svom tijelu dati solidan izvor visokokvalitetnih proteina.

Koja je preporučena količina hidrolizata proteina sirutke?

U slučaju hidrolizata proteina sirutke u prahu, uobičajena preporučena količina porcije kreće se između 0,25 – 0,3 g proteina po kg tjelesne težine. Međutim, ako vam se ne da svaki put izvlačiti svoj kalkulator, neće biti ništa loše ako unesete između 20 – 40 g proteinske mješavine. To odgovara više ili manje napunjenoj mjerici od 30 g. Gornja granica unosa proteina od 40 g posebno će se svidjeti sportašima koji su imali trening snage cijelog tijela, što rezultira većom potrebom za proteinima.

Kako uzimati hidrolizat proteina sirutke?

 • Klasičan način uzimanja proteina u prahu je njihovo miješanje s vodom ili mlijekom i stvaranje ukusnog napitka za korištenje nakon treninga ili u bilo koje doba dana.
 • Izvrsni su i u zobenim ili drugim kašama kojima će dobro doći okus i porcija potrebnih proteina.
 • Također ih možete dodati u tijesto i napraviti deserte pune proteina.
 • Nearomatizirani proteini u prahu savršen su izbor za pripremu slanih jela, poput proteinske pizze.
 • Također se mogu dodati u smoothie ili kavu. Na taj način ove napitke možete jednostavno obogatiti potrebnim proteinima. 

Želite li saznati više o proteinima u prahu i kako odabrati pravi iz njihovog velikog izbora? Onda svakako ne biste trebali propustiti naš članak: Koji protein odabrati? Koncentrat, izolat ili hidrolizat sirutke?

 Prikaži manje

2 Proizvoda

na stranicu
Set Ascending Direction
Proizvođač
 1. Optimum Nutrition (1)
 2. GymBeam (1)
Aroma
 1. čokolada (2)
 2. jagoda (2)
 3. vanilija (1)
Pakiranje (g)
 1. 1590 g (1)
 2. 2000 g (1)
Forma
 1. u prahu (2)
Mješavina
 1. mješavina (2)
Metoda obrade proteina
 1. hidrolizat (2)
Izvor proteina
 1. sirutka (2)
Vrsta proizvoda:
Cijena
Filtriraj po
Vegetarijanski (1)
Veganski (2)
Bez glutena (1)
Bez laktoze (2)
BIO (2)
Bez GMO (2)
Bez vještačkih zaslađivača (2)
Bez plastičnog pakovanja (2)
Bez aspartama (2)
 1. Protein Platinum Hydrowhey 1590 g - Optimum Nutrition
  Platinum Hydrowhey - Optimum Nutrition
  90%
  90 % (22)
  185,00KM
 2. Protein HydroFue - GymBeam
  HydroFue - GymBeam
  90%
  90 % (46)
  115,00KM

2 Proizvoda