Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

GymBeam web shop djeluje sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Republike Hrvatske kojim se štite osnovna prava potrošača pri kupnji proizvoda i usluga. U nastavku su dijelovi Zakona koji se odnose na naš web shop i zaštitu kupaca; 'Prodavatelj' je u nastavku teksta GymBeam, a 'Kupac' bilo koji posjetitelj koji je izvršio narudžbu u navedenom shopu i platio proizvod. 

    

Kvaliteta proizvoda

Prodavatelj jamči kvalitetu proizvoda koju jamči proizvođač proizvoda. 

   

Prigovori kupaca

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje prigovore upute putem elektroničke pošte na adresu [email protected] te će Prodavatelj obavijestiti Kupca o zaprimljenom prigovoru. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga. 

     

Uvjeti za povrat

 1. Suplementi i prehrambeni artikli - ne smiju biti otvoreni ili korišteni, a pakiranje, etikete i pripadajuća deklaracija moraju biti ispravni i neoštećeni
 2. Odjeća - mora biti čista, nenošena i neoprana, te mora imati sve pripadajuće originalne deklaracije

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.
U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog Proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene Proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata Proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljeni Proizvod. 

Povrat, zamjenu ili reklamaciju ne možemo odobriti u slučaju ako je artikl vidljivo korišten, otvoren ili opran (odjeća), vidljivo oštećen, a da se ne radi o tvorničkoj greški već je ista nastala uslijed nepažnje kupca ili zbog dugotrajnog nošenja ili krivog načina održavanja.

Jednostrani raskid Ugovora moguć je u roku 14 dana od dana primitka pošiljke. Uvjet raskida navedenog Ugovora je da kupljena roba nije korištena – ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, dobavljač će po primitku vraćene robe u izvršiti procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će postotak povrata novca kupcu biti isplaćen. Nakon što ispunite Obrazac za raskid ugovora, isti nam dostavite putem e-mail adrese gymbeam.hr.  Nakon toga kontaktirat će Vas naša korisnička podrška. Povrat novca izvršavamo načinom na koji je uplata izvršena, tj. uplatom na račun ako je plaćanje izvršeno pouzećem, i to isključivo nakon primitka vraćene robe. Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Varaždinska 116, 10360 Popovec, Hrvatska (s naznakom "za GymBeam"), bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je GymBeam-u uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora kontaktira GymBeam na broj telefona +385 1 344 5859 ili putem emaila na [email protected]

  

Postupak zamjene artikala kupljenih putem Online Shopa GymBeam

 • Pošaljite nam zahtjev za zamjenut/reklamaciju putem e-maila te navedite broj narudžbe i proizvode koje reklamirate. Napišete konfekcijske brojeve (ako su u pitanju odjevni predmeti) koje namjeravate zamijeniti za neku drugu veličinu. 
 • Nakon primitka zahtjeva, isti ćemo provjeriti i kontaktirati Vas.
 • Ispunite reklamacijski formular, te nam proslijedite fotografiju istoga.
 • Nakon što je povrat obrađen i potvrđen pripremite i spakirajte proizvode za povrat. Predlažemo da proizvode spakirate u GymBeam kutiju u kojoj su Vam proizvodi i dostavljeni.
 • Nikako nemojte ništa pisati ili lijepiti na kutiju jer u tom slučaju nećemo biti u mogućnosti uvažiti povrat ili zamjenu.
 • Čekajte od nas novi paket sa zamjenskim proizvodima. Paket će vam donijeti kurir GLS-a.
 • U zamjenskom paketu će biti prozirna kuverta u kojoj se nalazi naljepnica s adresom za povrat.
 • Naljepnicu nalijepite na zamjenski paket koji nam vraćate i ne zaboravite u paket priložiti reklamacijski formular.     

        

ADRESA ZA POVRAT/ZAMJENU

Varaždinska 116, 10360 Popovec, Hrvatska

(s naznakom "za GymBeam")

    

Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422). Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak. Materijalni nedostatak postoji:

 • ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
 • ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata
 • ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane
 • kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti
 • ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.)
 • ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji
 • ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike. 

   

ONLINE RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

Sukladno uredbi Europske unije, GymBeam web trgovina sudjeluje u rješavanju potrošačkih sporova za proizvode i usluge kupljene putem interneta, a koje kupci mogu predati online.

Uredba Europske Unije br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova (Online Dispute Resolution platform) primjenjuje se od 09. siječnja 2016.

Sukladno Članku 14. stavku 1. te Uredbe propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS. Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS) započela je s radom 15. veljače 2016. godine.


Za detaljnije informacije budite slobodni obratiti se putem e-maila na adresu: [email protected]