Fitness recept: Tiramisu s malinama u čaši

Fitness recept: Tiramisu s malinama u čaši

Ako volite talijanske deserte, sigurno će vam se svidjeti recept za ovu neobičnu varijantu klasičnog tiramisua. Kremu smo učinili laganijom i više osvježavajućom kombinirajući je s liofiliziranim malinama koje će također učiniti ovaj recept još ljepšim. Rezultat je otmjeni desert prikladan za svaku priliku.

Sastojci:

Tiramisu s malinama u čaši

Možda će vas zanimati i ovi proizvodi:

Priprema:

Prvo skuhajte malo kave i pustite da se ohladi. Zatim uzmite jajai odvojite žumanjke od bjelanjaka. Stavite bjelanjke u zdjelu s eritritolom i mutite ih dok ne dobijete čvrste vrhove.

Tiramisu s malinama u čaši – mućenje bjelanjaka

U drugoj zdjeli pomiješajte svježi sir s proteinom. Potom ga postupno umiješajte u umućene bjelanjke. Na kraju u smjesu pažljivo umiješajte žumanjke. Trebalo bi se pretvoriti u lijepu glatku kremu.

Ulijte ohlađenu kavu u veću zdjelu kako biste u njoj mogli namakati kekse. Nakon toga pripremite šalice volumena 250 ml, prerežite piškote na pola, umočite ih u kavu i počnite slagati.

Tiramisu s malinama u čaši

Sljedeći sloj uključuje zgnječene liofilizirane maline i zatim sloj svježeg sira. Slažite svaku šalicu ovako dok se ne napuni. Ako vam ostane malo piškota i malina, iskoristite ih kao ukras na vrhu.

Tiramisu s malinama u čaši

Stavite napunjene čaše u hladnjak i ostavite da se stvrdnu najmanje sat vremena kako bi se okusi sjedinili. Tada je spremno za posluživanje.

Naš savjet: Ako želite dati desertu dodatnu dimenziju okusa, možete ga ukrasiti zavijucima od tamne čokolade.

Tiramisu s malinama u čaši

Nutritivne vrijednosti

1 porcija (ukupno 4 porcije)

Energetska vrijednost267 kcal
Proteini27 g 
Ugljikohidrati27 g
Masti5 g
Vlakna3 g

Ova manje kalorična verzija klasičnog tiramisua osvježit će vas i opskrbiti tijelo potrebnim proteinima. Kombinacija kave i svježeg sira s vanilijom zadovoljit će svakoga.

Slobodno podijelite svoje kreacije s nama na društvenim mrežama i označite #gymbeamba.

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *