Prijavi se
Brandon Curry- Milionár, odporca rutiny a Mr. Olympia 2019

Brandon Curry: milijunaš i Mr. Olympia 2019., koji je smislio termin za vježbanje “freestyle”

Brandon Curry još je jedna istaknuta osoba u svijetu bodybuildinga. Njegovi treninzi savršen su primjer prekida rutine, budući da voli mijenjati svoje planove treninga i trenirati više u slobodnom stilu (freestyle). Dokaz da taj stil savršeno funkcionira, na primjer, njegove su titule s Arnold Classica ili Mr. Olympije. Brandon također voli motivirati druge na svom Instagramu, gdje ga prati više od milijun obožavatelja. Kako izgleda njegov život?

Za svoj šesti rođendan zatražio je jednoručne utege

Profesionalni bodybuilder Brandon Curry rođen je 19. listopada 1982. u Nashvilleu, Tennessee. Jednoručni utezi privlačili su ga od njegove šeste godine. Tada je pitao Hulka Hogana utege za svoj rođendan. Osim tom svjetski poznatom hrvaču, mali Brandon također se divio akcijskim junacima G. I. Joeu ili kultnim likovima Sylvestera Stallonea – Rambu i Rockyju Balboi.

Brandon Curry lako je mogao postati gimnastičar. Kao dijete, roditelji su ga upisali na satove gimnastike. Međutim, on sam nije pokazivao veliko zanimanje za taj sport i više je volio nešto s više akcije. U srednjoj školi čak se bavio s nekoliko sportova, konkretno hrvanjem, nogometom i atletikom – trčanjem, skakanjem i bacanjem u dalj.

Od nogometa do bodybuildinga i prvog uspjeha

Dok je bio u srednjoj školi, Brandon je bio aktivan u nekoliko sportova. Kad je otišao na fakultet, prebacio se i igrao samo nogomet. S vremenom se, međutim, pokazalo da ga to baš ne ispunjava i bodybuilding mu je postao glavni fokus. Curry je postigao prvi uspjeh 2003. godine. Tad je pobijedio na natjecanju Supernatural Bodybuilding.

Tri godine kasnije osvojio je drugo mjesto na juniorskom državnom prvenstvu NPC. U to je vrijeme imao 86 kilograma i bio visok 170 cm, što ga je svrstalo u polutešku kategoriju. Nije proveo previše vremena u toj kategoriji jer je tijekom sljedeće godine dobio još 12 kg mišićne mase i tako je katapultiran u tešku kategoriju.

Možda će vas zanimati i ovi proizvodi:

Dobitnik Arnold Classica i Mr. Olympije

2017. godina bila je za Curryja godina kad je počeo iskorištavati svoj puni potencijal. To se odrazilo na natjecanja Arnold Classic i Ferrigno Classic, gdje je pobijedio Cedrica McMillana. Kasnije se pridružio Kuwaiti Oxygen Gymu. Vježbanje Brandonu nije uvijek bila lako jer je morao ostaviti ženu i djecu na nekoliko mjeseci. Iako su mu jako nedostajali, nije odustajao i jako se trudio da ostvari svoje snove.

Brandon Curry i Arnold Schwarzenegger
izvor: https://cdn.shopify.com

Prvi put u životu mogao se usredotočiti samo na trening, prehranu i odmor. I što mu je to donijelo? 2018. godine postao je velika senzacija na Olympia Weekendu, gdje je zauzeo 5. mjesto. Godinu dana kasnije, međutim, posegnuo je za onim o čemu većina njegovih kolega samo sanja. Osvojio je prvo mjesto na Arnold Classicu u Ohiju i potvrdio svoju dominaciju na jednom od najprestižnijih natjecanja u bodybuildingu. Da, Brandon Curry postao je Mr. Olympia 2019.

Milijunaš i ljubitelj treninga u slobodnom stilu

Za trijumf na natjecanju Mr. Olympia Curry je dobio nagradu od 400 000 $. Međutim, njegova ukupna imovina procjenjuje se na 5 milijuna. Oženio se svojom dugogodišnjom djevojkom i bivšom bodybuildericom Brandy Leaver te zajedno odgajaju 1 kćer i 3 sina. Brandon nije ljubitelj dosadne rutine u vježbanju.

Brandon Curry – pobjednik Arnold Classica i Mr. Olympije
https://www.muscleandfitness.com

Obožava slobodni stil i voli mijenjati rutinu s vremena na vrijeme. Njegovi su favoriti mrtvo dizanje, potisci s klupe i čučnjevi. Trenira 4 do 5 puta tjedno, ali vikendom uvijek uzima pauzu i posvećuje se samo svojoj obitelji. Brandon obično jede 7 do 8 obroka dnevno, uglavnom zobene pahuljice, jaja, povrće, meso, voće, rižu, orašaste proizvode i batate.

Što vas je najviše oduševilo u životu i napretku Brandona Curryja? Ako vam se članak svidio, podijelite ga s prijateljima.

Izvori:

[1] 5 Things to know about BRANDON CURRY – https://www.thebarbell.com/5-things-to-know-about-brandon-curry/

[2] Brandon Curry – https://www.greatestphysiques.com/male-physiques/brandon-curry/

[3] BRANDON CURRY: “MORE WORK” TO BE DONE TO WIN BACK O TITLE – https://www.muscleandfitness.com/athletes-celebrities/interviews/brandon-curry-more-work-to-be-done-to-win-back-o-title/