BeastPink Maslaci od orašastih plodova

Maslaci od orašastih plodova od proizvođača BeastPink su visokokvalitetni nutritivno uravnoteženi maslaci, pogodni za sportaše i sljedbenike zdravog životnog stilaNjihova prednost su odličan ukus, sjajna tekstura koju imaju zahvaljujući drobljenjim orasima, te sama činjenica da su zdravi. Imaju visok sadržaj bjelančevina, vlakana, antioksidansa, vitamina, minerala, kao što su vitamin E, magnezij ili cink, zdrave masti i omega-3 masne kiseline, koje snižavaju kolesterol i reguliraju krvni tlak.

 Prikaži više

MASLACI PREMA VRSTI ORAŠASTIH PLODOVA

Maslaci se s obzirom na vrstu orašastog ploda od kojih su napravljeni, dijele na maslace od indijskih oraščića, maslace od badema, maslace od lješnjaka, maslace od pinjola te kao posebna vrsta maslaci od kikirikija. Osim navedenih, možete pronaći i maslac napravljen od više miješanih vrsta orašastih plodova. Iako većina orašastih plodova ima gotovo ista svojstva, ipak se u nečem razlikuju, a tijelo opskrbljuju blagotvornim tvarima u različitom omjeru.

 

Maslac od indijskih oraščića

Indijski oraščići, od kojih se proizvodi ova vrsta maslaca, odličan su izvor vitamina, bjelančevina i zdravih masti. U usporedbi s drugim orašastim plodovima, indijski oraščići sadrže najmanje masti te do 80% njih tvore nezasićene masne kiseline. Obilna količina mononezasićenih masnih kiselina, od kojih je velik broj približno jednak kao u maslinovom ulju, može reducirati razinu triaciglicerola u krvi. Osim toga, maslac od indijskih oraščića je također odličan izvor bakra. Tako već jedna obična doza maslaca od indijskih oraščića može pružiti tijelu kompletnu preporučenu dnevnu dozu bakra.

 

Kako bi maslac od indijskih oraščića postigao izražen okus i specifičnu teksturu, svi oraščići se prije miksanja isprže. Ovako pripremljen maslac od indijskih oraščića možete iskoristiti kao zdrav i ukusan namaz za pecivo. Primjena ovog maslaca u kuhinji je uistinu široka - pogodan je za korištenje u proteinskim napitcima, kao sirovina za razne slatke ili slane obroke pripremljene na tavi ili u woku. Ovaj maslac sadrži veliki broj masti koje doprinose osjećaju sitosti zbog čega ćete uistinu pojesti daleko manje nego inače, te je iz tog razloga ovaj maslac pogodan za mršavljenje i održavanje optimalne tjelesne težine. Ovaj podatak potvrđuju i znanstvene studije, prema kojima konzumacija maslaca od indijskih oraščića značajno smanjuje rizik od pretilosti. Sami indijski oraščići su također dobar izvor vitamina K, bez kojega bi kosti bile sklone prijelomima i osteoporozi.

 

Prednosti maslaca od indijskih oraščića

 • velika energetska vrijednost (2600 kJ u 100 g)
 • smanjuje rizik od žučnog kamenca
 • indijski oraščići su antioksidansi i smanjuju rizik raka jetre i probavnog trakta
 • minerali kao što su kalij i magnezij sprječavaju demineralizaciju kostiju
 • široka primjena

Maslac od kikirikija

Poslastica poznata po tome što se nalazi u mnogim američkim filmovima s vremenom je postala omiljena namirnica i u našim krajevima. U trgovini se maslac od kikirikija može naći i pod nazivom namaz od kikirikija, kaša ili pak krema. Maslac od kikirikija ima specifičan slatko-slani okus i iako kikiriki ne spada među orašaste plodove, namaz od kikirikija ipak okusom podsjeća na pržene oraščiće.


Postoji više vrsta kreme od kikirikija. Maslac od kikirikija sa slanim okusom ne sadrži dodatne šećere, pa je u pogledu utjecaja na ljudski organizam zdraviji maslac od kikirikija. Slatki maslac od kikirikija s druge strane sadrži malu količinu šećera, pa za neke osobe može njegov sladak okus bit ugodniji. Naravno, najzdraviji je 100% maslac od kikirikija bez ikakvih dodanih tvari sa 100% sadržajem mljevenih kikirikija.

Prednosti maslaca od kikirikija:

 • zdrava alternativa običnom maslacu iz mlijeka
 • sadrži zdrave nezasićene masti
 • visoka energetska vrijednost (2500 kJ na 100 g)
 • visok sadržaj minerala i vitamina
 • široka primjena

Maslac od badema

Bademi su zahvaljujući svojstvima koja povoljno utječu na zdravlje prozvani kraljevima orašastih plodova. Maslac napravljen od badema je pun bjelančevina, saharida, masti, a osim njih sadrži također i kalij, magnezij te velik broj vitamina. Maslac od badema je namirnica slasnog okusa i visokim udjelom vitamina E koji pridonosi zdravom starenju, ima antioksidacijska svojstva i sprječava nastanak Alzheimerove bolesti. Veliki sadržaj poli-nezasićenih masti ima preventivnu funkciju u krvožilnim oboljenjima i brine se za zdravu srčanu aktivnost i kolestrol. Zahvaljujući velikom udjelu bjelančevina je maslac od badema odlična nadopuna visokokaloričnoj prehrani za sve aktivne sportaše. Za zdravu funkciju mišića i njihov besprijekoran rast brine se maslac od badema zahvaljujući bogatom udjelu magnezija.

 

Ako usporedimo maslac od badema s maslacem od kikirikija, uviđamo da među glavne prednosti maslaca od badema je 2 puta manje masnih kiselina kao i manje omega-6 masnih kiselina. Osim toga, maslac od badema je sirovina s višim sadržajem vlakana. Maslac od badema pogodan je za korištenje kao namaz na zdravom pecivu ili kao dodatak proteinima, receptima raznih slatkih poslastica, jogurtima ili smoothiejima. Ili možete probati maslac od badema s bananom i čokoladom, to je kombinacija u koju su se zaljubili i oni najustrajniji.

 

Prednosti maslaca od badema

 • visok sadržaj bjelančevina i zdravih masti
 • velik udio vitamina E i magnezija
 • obrambena svojstva kod bolesti krvožilnog sustava
 • pridonosi normalnoj srčanoj funkciji
 • široka primjena

Maslac od lješnjaka

Vjerojatno najpoznatiji maslac od lješnjaka je nugat ili Nutella - čokoladni namaz koji sadrži lješnjake. Ipak, Nutella nema puno toga zajedničkoga sa zdravim načinom života. Maslac od lješnjaka organizmu osigurava mnogo vlakana te ima visoki sadržaj vitamina i minerala. Posebnost oraščića lješnjaka leži u bogatom sadržaju folne kiseline koja pripada među vitamine koji osiguravaju transformaciju bjelančevina i nukleonskih kiselina. Ukratko, folna kiselina (vitamin B9) se u ljudskom tijelu brine o tvorbi, obnovi i zdravoj funkciji stanica.

 

Maslac od lješnjaka sa 100% sadržajem lješnjaka može biti vrlo učinkovita prevencija od mnogih bolesti poput raka ili kardiovaskularnih bolesti. To sve uglavnom zahvaljujući uravnoteženom omjeru zasićenih i nezasićenih masnih kiselina koje smanjuju sadržaj lošeg kolesterola u krvi. Maslac od lješnjaka također pridonosi zdravoj probavi, detoksikaciji debelog crijeva i brine o pravilnom pražnjenju crijeva.

 

Maslac od lješnjaka ima kombinaciju slatkog i kiselog okusa. Zanimljiv je kompromis zahvaljujući kojemu ćete zavoljeti maslac od lješnjaka. Maslac je pogodan za korištenje kod raznih slanih i slatkih recepata ili ga možete namazati na zdravo pecivo.

 

Kod izbora maslaca od lješnjaka, najvažniji je njegov sastav, zato što većina maslaca od lješnjaka u trgovinama prodajnih lanaca ne sadrži čiste lješnjake. U njima se može pronaći i veliki udio pridodanih sladila, šećera, ulja i soli.

 

Prednosti maslaca od lješnjaka

 • visoki sadržaj folne kiseline
 • pridonosi zdravoj probavi
 • smanjuje razinu lošeg kolesterola
 • vrši preventivnu funkciju u obrani organizma od kardiovaskularnih bolesti
 • široka primjena

Maslac s više vrsta orašastih plodova

Na tržištu postoje i maslaci koji sadrže mješavinu više od jedne vrste orašastih plodova. Često je omiljena kombinacija mješavina kikirikija, indijskih oraščića i badema u 100% koncentraciji. Ovakav maslac od miješanih orašastih plodova sadrži najbolja svojstva od svih oraščića pri čemu sadrži veliki broj bjelančevina, saharida, zdravih masti, vitamina i minerala.

 

Prednosti maslaca od miješanih orašastih plodova

 • smjesa raznolikih orašastih plodova
 • široka primjena

MASLACI PREMA KONZISTENCIJI

Smooth maslac od orašastih plodova

Ovakvi maslaci od orašastih plodova imaju blagu, kremastu konzistenciju. Sitni samljeven kikiriki ili oraščići u obliku kreme se jednostavnije razmazuju. Nećete osjetiti ništa više osim slasnog okusa koji se rastapa u ustima. Kremasti maslac od kikirikija i maslac od miješanih oraščića pogodan je za korištenje s pecivom kao namaz ili kao lako topiv dodatak kolačima, pićima, domaćem sladoledu i drugim jelima.

 

Crunchy maslac od orašastih plodova

Alternativa blagoj kremi od orašastih plodova je crunchy namaz koji je obogaćen komadićima kikirikija ili drugih orašastih plodova. I ovakav maslac je pogodan kao namaz na kruh ili za pripremu raznih zdravih slastica bogatih proteinima, te je pogodan i za fitness recepte.

 

Proteinski maslac

U ponudi većine trgovina s dodacima prehrani mogu se pronaći maslaci od orašastih plodova i kikiriki kreme obogaćene proteinima. Glavni dio proteina u maslacu od kikirikija je sirutka. Protein sirutke pridonosi rastu mišića i dijeli se na dvije osnovne vrste:

 

 • maslac od orašastih plodova koji je obogaćen proteinima u obliku koncentrata sirutke sadrži više masti i laktoze. Koncentracija bjelančevina u koncentratu sirutke  je 70-85%.
 • Ako odaberete maslac obogaćen izolatom sirutke, možete biti sigurni da taj maslac sadrži kvalitetne bjelančevine s manjim omjerom masti i laktoze, a s većim udjelom bjelančevina (90 do 98%)

Proteinski maslac s povišenim sadržajem bjelančevina je pogodan za korištenje tijekom faze obilnije prehrane, ali i u okviru dijete. Formom se od običnih 100% maslaca orašastih plodova ne razlikuje tako da ga možete konzumirati na isti način - kao namaz na pecivo ili ga možete dodati u proteinske napitke i obroke.

 

Prednosti proteinskog maslaca

 • povišeni sadržaj proteina
 • razni okusi
 • zdrava slastica bez štetnih posljedica

MASLAC S OKUSOM

Neki maslaci od orašastih plodova su, osim što sadržavaju velik broj proteina, dodatno obogaćeni raznim okusima. Ako preferirate čokoladu, jagode, kakao, karamel, kokos ili drugu poslasticu, a u isto vrijeme tražite namirnicu s bogatom dozom proteina, vaš favorit je jasan.

 

Čokoladni maslac od orašastih plodova i čokoladna krema

Čokoladne kreme su vjerojatno najomiljenija varijanta u segmentu maslaca od orašastih plodova s pridodanim okusom. Nije niti čudo, čokolada nas prati još od malena i iako znamo kakve negativne posljedice donosi prekomjerna konzumacija čokolade, ne uspijevamo joj odoljeti niti u odrasloj dobi. Pokleknuti mogu i najveći sportaši, inače osobe s ogromnom dozom odlučnosti i promišljenosti. Upravo za njih je čokoladna krema to što si mogu priuštiti bez popratne grižnje savjesti jer je to zdrav i 100% proizvod od orašastih plodova.

 

Maslac od orašastih plodova s okusom jagode

Zdravi maslac od orašastih plodova ne mora biti samo s okusom čokolade. Neke trgovine nude i varijantu s okusom jagode. Možete od njega napraviti zdravi i hranjivi smoothie, jogurte ili ga dodati u razna jela, na primjer u palačinke.

 

Nugat maslac od orašastih plodova

To nije Nutella, ali ima sličan okus. Nugatov maslac sa sadržajem zdravih i hranjivih oraščića je namijenjen onim osobama koje su odlučile poboljšati svoje prehrambene navike, ali se u isto vrijeme ne uspijevaju oprostiti sa slasnim okusom nugata. Svi maslaci s okusom pogodni su za mazanje na pecivo, kao namaz za palačinke ili dodatak fitness slasticama.

 

Prednosti maslaca s okusom:

 • razni okusi
 • privlačniji okus za neke osobe
 • zdrava poslastica bez štetnih posljedica
 • široka primjena

MASLACI PREMA UDJELU ORAŠASTIH PLODOVA

100% maslac od orašastih plodova

Namazi od orašastih plodova sa 100% sadržajem orašastih plodova ili kikirikija su garancija da konzumirate čist i zdrav maslac od orašastih plodova. U usporedbi sa svim ostalim namazima od orašastih plodova, maslaci sa 100% koncentracijom orašastih plodova najblagotvornije djeluju na zdravlje i organizmu pružaju maksimum vitamina, bjelančevina i minerala. Ne sadržavaju dodatne tvari kao što su sol, šećer, palmino ulje niti komadići voća.

 

Maslaci s dodanim tvarima

Neki maslaci su radi poboljšavanja okusa, konzistencije ili produljenja roka trajanja dopunjeni raznim tvarima. Ljudi koji ne mogu izuzeti iz svog jelovnika slatke okuse, prednost daju čokoladnim kremama, Nutelli ili drugim sličnim alternativama. Na tržištu postoje i maslaci od orašastih plodova koji sadrže komadiće voća. Takvi namazi sadrže povećan udio šećera, a često i dodatne tvari kao što su sol ili palmin šećer.

 Prikaži manje

1 Proizvod

na stranicu
Set Ascending Direction
Proizvođač
 1. GymBeam (15)
 2. VanaVita (3)
 3. The Protein Works (2)
 4. HealthyCo (1)
 5. BeastPink (1)
 6. Xucker (1)
 7. Reese's (1)
Aroma
 1. jagoda (1)
Pakiranje (g)
 1. 400 g (1)
Forma
 1. prehrambenih proizvoda (1)
Mješavina
 1. mješavina (1)
Vrsta proizvoda:
Filtriraj po
Vegetarijanski (1)
Veganski (1)
Bez glutena (1)
Bez laktoze (1)
BIO (1)
Bez GMO (1)
Bez vještačkih zaslađivača (1)
Bez plastičnog pakovanja (1)
Bez aspartama (1)
 1. YUM YUM PROTEIN SPREAD - BEASTPINK
  Proteinski namaz Yum Yum - BeastPink
  94%
  94 % (45)
  15,90KM

1 Proizvod