Proizvođač: VanaVita
BIO fino integralno raženo brašno se dobija finim mlevenjem celog zrna raži najvišeg kvaliteta, što rezultira tamnijom bojom i izraženijim ukusom u odnosu na tradicionalno belo brašno. Osim toga, zadržava visok udio svih važnih nutrijenata i stoga je savršen za pravljenje slatkih medenjaka, keksa ili slanih peciva.
Bit ćete obaviješteni putem e-maila kada će proizvod biti dostupan
BIO fino integralno raženo brašno se proizvodi mlevenjem celih zrna raži. Ovaj proces osigurava da zadrži visok udio svih važnih nutrijenata, a također je i odličan izvor korisnih vlakana . Odlikuje se jedinstveno izraženim ukusom i bojom. Ovo brašno traže ljudi koji su zainteresovani za zdrav način života i akcenat stavljaju na dovoljan unos vitamina i minerala.
Možete ga dobro iskoristiti u kuhinji za slatko ili slano pečenje. Savršen je i za pripremu palačinki, kolača, keksa ili medenjaka. Na kraju, ali ne i najmanje važno, može se koristiti i za pripremu domaćeg kruha i drugih vrsta slanih peciva. Raženo brašno je prekrasna zamjena za tradicionalno bijelo brašno, a može se koristiti za pravljenje zdravije alternative knedle, tjestenine ili njoke. Čisto je biljnog porijekla i najvišeg je BIO kvaliteta , što ga čini pravim izborom za veganska jela.
BIO fino integralno raženo brašno
Ishrana | 100 g | *RDI |
---|---|---|
Energija | 1257 kJ / 300 kcal | 15 % |
Debeo | 1,73 g | 2,5 % |
od kojih zasićeni | 0,18 g | 0,9 % |
Ugljikohidrati | 71,76 g | 27,6 % |
od kojih šećeri | 1,9 g | 2,1 % |
Vlakna | 13,3 g | |
Protein | 11,27 g | 22,5 % |
Sol | 0,01 g | 0,2 % |
* Preporučeni dnevni unos za prosječnu odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal)
Čuvati na hladnom i suvom mestu. Zaštitite od direktne sunčeve svjetlosti.
Informacije o alergenima: Alergeni su označeni podebljanim slovima u odjeljku sa sastojcima.