Maltodekstrin - GymBeam

ProizvođačGymBeam

92 %

Maltodekstrin se sastoji od kompleksa saharida koji se jako brzo cijepaju u probavnom traktu. Zgob toga ne prouzrokuje nikakve probavne probleme te predstavlja idealan izvor energije koja se brzo oslobađa. Ima visoki indeks glikemije i brzo nadopuni zalihe mišićnog glikogena iscrpljenom organizmu sportaša.

Na stanju
16,50KM~(8.44 €)
Drugi su također kupili
0
0 %
0
0 %
0
0 %
0
0 %
Detalji

Maltodekstrin: pogodan izvor energije nakon svakog treninga, koji optimalno nadopunjuje glikogen

Maltodekstrin je oligosacharid, koji je u svijetu dodataka prehrani poznat kao prikladni izvor energije za sportaše i fizički aktivne ljude, ali i kao prehrambena tvar. Nastaje spajanjem molekula glukoze (dekstroze), jednostavnog šećera, koji je temeljnim izvorom energije za ljudsko tijelo. Maltodekstrin se najčešće sastoji od tri do sedamnaest jedinica glukoze, i priprema se enzimatskom obradom škroba. Je to saharid visoke kvalitete, koji se dobiva od kukuruznog škroba, i taj predstavlja izvrsni izvor energije sa brzom apsorpcijom.

  

Maltodekstrin - GymBeam

 

Maltodekstrin od Gym Beam je posebna mješavina ugljikohidrata, koji se cijepaju na glukozu, i to još u probavnom traktu, i zbog toga ne prouzrokuje nikakve probavne probleme. To je i zbog toga što su veze u Maltodekstrinu jako slabe, nakon konzumacije se jako brzo cijepaju i tako nastaje jednostavna glukoza. Njegovom je prednošću da iscrpljenom organizmu dodaje potrebnu dozu energije za ostvarenje maksimalne izvedbe. Izvrsni je izvor energije ne samo u fizičkom opterećenju, ali i tijekom superkompenzacijske dijete ili režima koji ima za cilj optimalno nadopunjavanje mišićnog glikogena prije, tijekom i nakon bilo kakve sportske vježbe. Dobro je topljiv u vodi. 

 

Zašto uzimati Maltodekstrin?

Maltodekstrin preporučujemo uzimati ako želite povećati prihod energije, i pošto je to kompleks polisaharida sa različitim duljinama lanaca, odmah nakon konzumacije dodaje u krvotok glukozu, zahvaljujući čemu prikladno nadopunjava glikogen. Maltodekstrin se postupno cijepi u crijevu na pojedine molekule glukoze, naredno se apsorbira i osigurava stabilno povećanje razine šećera u krvi. Aktivnom tijelu sportaša potrebne su hranjive tvari za poboljšanje izvedbe i prikladno razvijanje, zbog toga je potrebno tijelu ih dodavati.

 

Maltodekstrin i njegove prednosti 

 • ima visok glikemijski indeks,
 • idealan izvor energije tijekom fizičkog opterećenja,
 • brza i optimalna nadopuna zaliha glikogena čak i nakon napornijeg treninga,
 • izvrsna apsorpcija i topljivost,
 • ne prouzrokuje probavne problem i brzo se cijepi,
 • pogodan za sve,
 • pojačava organizam
 • prikladan dodatak napitaka nakon treninga,
 • pomaže učinkovito koristiti masti,
 • nije slatki i potiskuje glad,
 • prikladan za sportove snage, brzine i izdržljivosti,
 • ne sadrži gluten niti nikakve alergene
 

Kome je namjenjen?

Maltodekstrin je namjenjen svima koji izvode fizičku aktiovnost kod koje je podešavanje prikladne prehrambene bilance neophodno. Zbog toga je namjenjen sportašima kao dodatak prehrani, fizički aktivnim ljudima za povećanje prihoda energije, za regeneraciju organizma, ali i starijim ljudima. 

 

Sastav

100% maltodekstrin

 

Doziranje

Pomiješajte 1 mjericu (40 g) maltodekstrina s 500 ml tekućine.

Prije treninga: 30 – 45 minuta 
Tijekom treninga: dodati u napitak 
Tijekom izvedbe izdržljjivosti: uzimati tek u drugoj polovici, eventualno tijekom pauza 
Za regeneraciju nakon izvedbe: do 40 minuta nakon izvedbe Oprez! Nemojte koristiti više od 50 g na jednu dozu!

 

Kako pripremiti Maltodekstrin?

Ovaj dodatak prehrani moguće je pripremati na mnogo načina, naprimjer pripremiti energetski napitak dodavanjem vode, mlijeka, soka ili proteinskog napitka. Maltodekstrin je moguće prilagoditi toplinom i ukusom, zbog toga ga možete dodavati i u švapski sir, jogurt i zobene pahuljice, kao izvrstan izvor energije koja se oslobađa postupno.

 

Tablica nutritivnih vrijednosti 

Nutritivne vrijednosti 100 g 40 g *RDI na 40 g
Energetska vrijednost 1615 kJ / 380 kcal 646 kJ/ 152 kcal 7.6 %
Masti 0 g 0 g 0 %
- zasićene masne kiseline 0 g 0 g 0 %
Ugljikohidrati 95 g 38 g 13.5 %
- šećeri 7 g 2.8 g 3.1 %
Protein 0 g 0 g 0 %
Sol 0.04 g 0.02 g 0.3 %

*Preporučena vrijednost unosa prosječne odrasle osobe (8400 kJ/ 2000 kcal).

Pojedinosti o proizvodu
Recenzije36
Varijacije proizvoda
Pitanja o proizvodu
Blog